www.fjeldsport.dk

                               Home     Turberetning      Diverse     Galleri      Profil    Links

 

Kajakmål 

- altså mål med kajakkken! 

  Jeg har sat mig det mål i år at jeg vil lave flere kryds...så vi, Nils og mig, tog hul på det og padlede en tur fra Søndbjerg Strand - Jegindø Tap - Kås Hoved - Søndbjerg Strand, tre kryds, hvoraf den længste var ca. 6 km. Vi startede ud med en god sidevind fra højre, hvilket selvfølgelig fik os til at "bumme" Tap'en med nogle hundrede meter. Hvilket dog var helt ok, da meningen var at vi ville holde kursen for at se hvor meget vi ville drive over denne forholdsvise korte distance, en del altså!

Efter en kort chokoladepause på Tap'en padlede vi ud på vestsiden for at undgå at sætte i i bølgerne. Hvilket dog resulterede i at vi skulle krydse nogle meget sjove bølger på spidsen...næsten lige som et tidalrace, vil gerne derop en anden gang og lege lidt med strømmen ;-) Strømmen blev ved med at flytte os sydpå hele vejen over til Kås Hoved, men denne gang havde vi lagt kursen ud fra hvad vi forventede af strømmen, og det var faktisk helt godt! En god øvelse, når det er under trygge forhold. Turen tilbage til Søndbjerg Strand gik nem på bølger og med sælerne lige i røven :-) En rigtig god tur, hvor alt bare klappede, navigeringen, min nye pagaj, vejret, ja det var lige før sælerne klappede af os! 

Se billeder her.

Jeg tror det er godt at sætte sig nogle mål med padlingen, så det ikke bare bliver det samme hver gang man sætter sig i kajakken, det sikre en vis konstant stigende læringskurve. Det handler om at sørge for der er en vis flow i udfordringerne, så det aldrig bliver kedelig, må indrømme at jeg jo nok aldrig bliver tilhænger af bare at padle for padlingens skyld, skal helst enten lege, være på tur, undervise eller blive undervist, så er det sjovest! 

En anden fordel ved at lære noget nyt er man som regel bliver bedre til det gamle! Et eksempel på dette kunne være det grønlændervendingen, når man har lært at rulle, så presser man citronen lidt mere, når man f.eks. skal lære høje støttetag, da man ikke længere er bange for at vælte. 

 

Så nogle af mine "kajakmål" for denne sæson er følgende:

 

- Kryds

Gerne nogle lange nogle. Hvorfor? For at blive bedre til navigeringen. For udfordringens skyld, kunne godt tænke mig at lave et kryds der hedder Grisetå Odde - Jegindø Tap - Venø - Grisetå Odde. 

 - Teknik - 

En bedre forståelse af kajakken og pagajens bevægelse igennem vandet, hvorfor gør den som den gør? Tjah, måske jeg kan svære dig senere på året! Hvordan? Ved at træne endnu mere bevist og fokusere mere på,  specielt pagajen.

Hvad sker der med fødderne under dækket?! En ting mere at fokusere på, hvilket ben strækker du når du sculler? Hvilket ben presser du med ved Cross-bow? Vil prøve at være lidt mere bevist om det.

Og sidst men ikke mindst...

AT HAVDE DET ENDNU SJOVERE IND SIDSTE ÅR!!! ;-)

 

Copyright Thomas Holgaard Pedersen